Sustenabilitate

Romprix se axează în mod constant pe sustenabilitate în domeniile cele mai relevante pentru afacerea noastră.  

Responsabilitatea socială cu prioritate în domeniul drepturilor omului ca salarizare și compensare, program de lucru, asistență medicală este unul din principalele aspecte pe care le avem în vedere. 

De asemenea, reducerea impactului aspra mediului este unul dintre angajamentele asumate de compania noastră. 

O mare parte din amprenta de mediu poate fi atribuită consumului nostru de materii prime precum hârtie, adezivi și folie. Stabilind obiective pentru utilizarea materialelor care sunt extrase și produse în mod durabil, ne propunem să reducem propriul consum de resurse naturale, ajutând în același timp lanțurile noastre de aprovizionare, clienții și colegii să se îndrepte spre o mai bună sustenabilitate. Unele dintre procesele durabile care ne preocupă sunt: 

  • Reducerea cantității de deșeuri produse în cadrul organizației, stocarea, controlul selectiv și eficace utilizând reciclarea deșeurilor organice; 
  • Utilizarea eficientă a materiilor prime și utilităților pentru economisirea resurselor naturale și, ori de câte ori este posibil, utilizarea materialelor cu impact minim asupra mediului (recuperabil sau reciclabil); 
  • Utilizarea de noi materii prime sustenabile, certificate FSC și PEFC, fara BPA; 
  • Folosirea cernelurilor UV cu migrare redusă; 
  • Menținerea poluării fonice în parametrii legali. 
  • Reducerea emisiilor de energie și GES; 
  • Reducerea consumului de energie împreună cu creșterea productivității prin utilizarea materialelor mai subțiri, utilizarea suporturilor de  materiale filmice de 23-30 microni (suportul, de asemenea, reciclabil). 

Ca urmare a actiunilor intreprinse, Romprix a fost premiata cu medalia de bronz de către EcoVadis in 2023.

EcoVadis operează o platformă externă independentă care permite companiilor să-și evalueze performanțele lor de mediu și sociale la nivel global.  

Procesul evaluează politicile companiei, procedurile implementate și rapoartele publicate în ceea ce privește mediul, drepturile omului si practicile de buna purtare in munca, etica in afaceri și achizițiile sustenabile. Evaluarea este realizată de experții CSR ai EcoVadis pe baza răspunsurilor companiei la un sondaj care este adaptat dinamic la țară, sector și dimensiune, folosind un sistem de punctare care acoperă 150 de categorii de industrie și 21 de criterii CSR. Evaluarea se bazează pe documentație justificativă, informații publice și informatii puse la dispozitie de părțile interesate (ONG-uri, sindicate, presă).